TULIPS

Latexmentes bimbóvédő sapka

Könnyítés a szoptatáshoz!

A Tulips félhold alakú kivágása lehetővé teszi, hogy a kisbabád érezze az illatodat szoptatás közben. Mosogatógépben is mosható lágy szilikon bimbóvédő!

A Tulipsot száraz, repedezett, lapos vagy befelé forduló mellbimbóra is ajánljuk!

Méretek: M (20 mm), L (24 mm)

3000 Ft.-

Rendeld meg most!

Használata

Először fordítsd ki a bimbóvédő karimáját, nedvesítsd be, vagy kend be olyan mellbimbókenőccsel, amit szoptatás előtt sem kell lemosni.

Helyezd rá a mellbimbóra a bimbóvédőt, a karimáját pedig simítsd rá a mellre. A karima kivágása arra való, hogy engedje a baba orrát a bőrödhöz érni, és érezhesse az illatodat. Ezért úgy helyezd fel a bimbóvédőt, hogy a karima kivágása a baba orránál legyen.

Kattints ide a használati utasítás letöltéséhez!

Gyakori kérdések

A mellbimbóm lapos/befelé forduló formája miatt nehezen szoptatok. A Tulips segíthet?

Igen, a bimbóvédővel a kisbabának könnyebb a szájába vennie a mellbimbót. Ilyen esetekben a szoptatási tanácsadók az L-es méretet szokták javasolni.

Száraz, repedezett a mellbimbóm, a Tulipsszal fogok tudni szoptatni?

Igen, a Tulips megóvja a mellbimbódat a további igénybevételtől, hogy könnyebben tudjon gyógyulni. A gyógyuláshoz azonban fontos, hogy ápold is a mellbimbódat (pl. ARDO Gold Creammel, ami segíti a repedezett bőrfelület gyógyulását), és hogy elsajátítsd a helyes mellre tételt. A mellbimbó kirepedezését ugyanis legtöbbször a helytelen mellre tétel okozza. A helyes mellre tétel jellemzői, hogy a baba száját nagyra tátja, mintha ásítana, ajkai kifelé fordulnak, és a bimbóudvar jó részét is bekapja. A mellbimbónak a baba szájpadlása felé kell néznie. A fájdalmas mellbimbó kezelésére tanácsokért keress fel egy szoptatási tanácsadót!

Honnan tudhatom, hogy jó a méret?

Ha helyesen választottad meg a bimbóvédő méretét, akkor a bimbó nem tölti ki teljesen a bimbóvédő belsejét; a bimbó csúcsa és a bimbóvédő vége között kis tér marad.

Használhatom a mellbimbóm kiemelésére a Tulipsot?

Nem, erre a célra kézi mellszívó, bimbóformáló kagyló, vagy bimbókiemelő alkalmas.

Hogyan kell a Tulipsot tisztán tartani?

Az első használat előtt 10 perces forralással fertőtlenítsd a Tulipsot. A forralást úgy kell végezni, hogy még hideg vízbe teszed a Tulipsot, és a vízzel együtt forralod fel. Forralás előtt bele lehet tenni ki vászonpelenkából vagy törölközőből kötött batyuba, hogy a forró edény fala biztosan ne olvassza meg. A kifőzést használat után naponta egyszer ismételd meg! A fertőtlenítéshez vegyszert, DDAC tartalmú fertőtlenítőszert nem javaslunk! Használható még a fertőtlenítésre mikrohullámú sütőben használható gőzfertőtlenítő tasak is. (pl. ARDO Easy Clean)
A napközbeni egyes használatok után illatmentes, lehetőleg bababarát mosogatószerrel (pl. Friendly Organic), mosogasd el, öblítsd ki alaposan, és tiszta ruhával töröld szárazra. A Tulips és a tárolódoboza is mosható mosogatógépben. A Tulipsot csak szárazon tedd el a dobozába!
Kórházi körülmények között a Tulips 121 °C-on 20 percig, vagy 134 °C-on 18 percig sterilizálható.
Az ISO 15883-szabvány szerinti termikus fertőtlenítés 93 °C-on 10 percig végezhető a Tulipson és a dobozán is.

Alkalmas a Tulips kórházi használatra?

Igen, a Tulipsot kórházak számára is ajánljuk, autoklávban is fertőtleníthető.

A babám nem akarja elfogadni a bimbóvédőt! Mit tehetek?

Szoptatás előtt egy kevés anyatejjel kend be a bimbóvédőt kívülről is, hogy a babád érezze a tej illatát. Így a babád könnyebben el fogja fogadni.

Meddig szabad használni a bimbóvédőt?

A szoptatási tanácsadók csak átmenetileg javasolják a bimbóvédő használatát addig, amíg a baba képes nem lesz nélküle szopni, vagy amíg a mellbimbó meggyógyul. Ha úgy érzed, nem tudsz megválni a bimbóvédőtől, keress fel egy szoptatási tanácsadót!

Térképes boltkereső