CALYPSO

A világ legcsendesebb mellszívója!

Számodra sem mindig egyszerű a szoptatás?

A szoptató kismamák leggyakoribb problémája a szoptatással, hogy rohanó életmódunk mellett nem minden helyzetben megoldható. A kimaradt szoptatások és a stressz a tej apadását okozhatják, a kisbabának pedig a legjobb, ha élete első 6 hónapjában kizárólag anyatejjel táplálkozik, és lehetőleg ne legyen szüksége tápszeres pótlásra.

A megoldás a Calypso!

A Calypso segítségével a teljes tejmennyiség lefejhető bárhol és bármilyen napszakban, így nem kell kimaradnia egy „szoptatásnak” sem, a lefejt tejből pedig tejtartalékot képezhetsz a baba számára, hogy akkor is megkaphassa értékes tejedet, ha épp nem vagytok együtt, például mert dolgozol. Ráadásul a Calypso szupercsendes készülék, így éjjel sem ébreszted fel vele a családot, és diszkréten használhatod a munkahelyeden is!

Megrendelem!

Miért válaszd a Calypsot? Azért, mert...

  • Tartós! A Calypso hosszú életű készülék, mely akár két gyermeket is kiszolgál.
  • 8X8-fokozatú! A vákuum és ritmus is 8 fokozaton állítható, ami más, gyakran csak 3, 4, vagy 5-fokozatú mellszívókkal ellentétben sok szabályozási lehetőséget ad neked.
  • Hordozható! Elemmel is működtethető, hogy bárhol használhasd.
  • Ultra halk! Ezt a tulajdonságát leginkább az éjszakai fejéseknél fogod értékelni.
  • Kompakt! Kis méretű és diszkrét, így könnyen magaddal viheted.
  • Higiénikus! „Vacuum Seal” rendszere teljesen zárt, hogy a készüléket és a tejedet is a megvédje a szennyeződéstől.
  • Méretre szabható! A készülékhez ötféle méretű szívófej kapható, hogy a mellbimbódhoz illő méretű szívófejet használhasd.
  • Kijelzi a garanciaidő végét!

Nézd meg a használatát!

Miért a Calypsot válaszd?

Igazodik hozzád!

A Calypsóhoz összesen öt tölcsérméret elérhető, így később is bármikor a méretedhez igazíthatod a készüléket.

Orvostechnikai eszköz

A Calypso orvostechnikai eszköznek minősül, mely szigorú minőségbiztosítást és magán egészségpénztári elszámolhatóságotjelent. 

Széles skálájú

Nyolcfokozatú vákuum- és sebességskálájának köszönhetően összesen 64 különböző beállítást variálhatsz.

Higiénikus

Külvilágtól teljesen elzárt "Vacuum Seal" rendszere megvédi a tejet és a motor belsejét is a szennyeződéstől.                                                     

Teljes szervizellátás

A Calypso szívókészletének minden alkatrésze külön is kapható, hogy bármilyen probléma esetén cserélhesd.

Ultra halk

Csendessége miatt éjjel vagy a munkahelyeden is nyugodtan használhatod a Calypsót.

A csomag tartalma

 • Szívókészlet 26 mm-es tölcsérrel, 
 • palack kupak kupakbetéttel, 
 • palack állvány, 
 • adapter, 
 • ajakszelep (pótalkatrész), 
 • Calypso motoregység.

1 év garanciával!

A garancia az egy éven túl kiterjeszthető 400 óra működési időre. A készülék teljes élettartama 800 óra.

A megrendelés menete

 1. Töltsd ki a megrendelő űrlapot!
 2. A "Megrendelem!" gombra kattintva küldd el a megrendelésed.
 3. A megrendelés elküldése után kiegészítő terméket ajánlunk a vásárlásodhoz, melyet egy kattintással elfogadhatsz. Ebben az esetben hozzáírjuk a kért kiegészítőt a rendelésedhez. A kiegészítő megvásárlásával vagy elutasításával a rendelés lezárul. 
 4. Fizesd ki a terméket az általad választott módon!

Fizetési módok

Személyes átvétel

Ha a személyes átvételt választottad, a terméket a 1119 Budapest, Kankalin utca 2. szám alatt tudod kifizetni és átvenni munkanapokon 9 és 17 óra között.

Utánvétes fizetés (1600 Ft.)

Utánvétes fizetés esetén a terméket a futárnak fizeted ki. A futárnál lesz lehetőséged bankkártyával és készpénzben is fizetni. Ennek díja a megrendelő űrlapon is megjelölt 1600 Ft. 

Ez azonban nem vonatkozik rád, ha 25.000 Ft. érték fölött rendelsz! A szállítási és fizetési módok kiválasztásánál megjelölt árak minden esetben tájékoztató jellegűek, minden 25.000 forintnál nagyobb értékű megrendelést ingyen szállítunk! A tényleges összeget, amit fizetned kell, a „bruttó végösszeg” sorban találod.

Postai kiszállítás bankkártyás fizetéssel (990 Ft.)

Bankkártyás fizetés esetén a megrendelés elküldése után a rendszer automatikusan átirányít a Barion fizetőfelületére, ahol bankkártyaadataid megadásával fizetheted ki a terméket. Ezután futár hozza ki a csomagot a megadott címre.

Mivel ebben az esetben a futárszolgálatnak nem kell pénzt kezelnie, a kiszállítás csak 990 Ft. 

Ez azonban nem vonatkozik rád, ha 25.000 Ft. érték fölött rendelsz! A szállítási és fizetési módok kiválasztásánál megjelölt árak minden esetben tájékoztató jellegűek, minden 25.000 forintnál nagyobb értékű megrendelést ingyen szállítunk! A tényleges összeget, amit fizetned kell, a „bruttó végösszeg” sorban találod.

Térképes boltkereső

Kiegészítők

KombiKit

Jól jönne néha egy kézi mellszívó is? Az Amaryll Kombikittel egy mozdulattal kézi mellszívóvá alakíthatod a szívókészletet!

Optiflow

A lágy szilikonból készült Optiflow masszázsbetét még kényelmesebbé teszi a fejést, és segíti a tejleadó reflex kiváltását.

Tölcsérek

Más méretet szeretnél?
Összesen ötféle méret közül válogathatsz.
A választásban segítünk!

Szívókészlet

Kétfejessé bővítenéd a készletet?
Otthoni vagy bérelt mellszívódhoz szívókészletet külön is vásárolhatsz!

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan kell fejni a Calypsóval?

A fejéshez ismerni kell a kisbabák táplálkozási szokásait. A baba először csak gyengén szívja meg a mellbimbót, sűrű, szakaszos szívásokkal: ezt hívják ingerlési szopásnak. Az ingerlési szopás arra szolgál, hogy kiváltsa a tejleadó reflexet, azt az izomösszehúzódást, aminek hatására a tej a mellbimbó felé áramlik. Ha a tej már folyik, a baba elkezdi hosszabb, de erősebb, mélyebb szívásokkal inni a tejet: ezt táplálkozási szopásnak nevezzük. Ezért a fejéssel érdemes először a baba ingerlési szopását utánozni, azaz alacsony vákuumon, magas ritmusfokozaton fejni addig, amíg a tej el nem kezd folyni. Ez általában 1-2 percig tart. Ha a tej már folyik, akkor kell felemelni a vákuumot a még legmagasabb fokozatra, ami kényelmes, és lassabb fokozatra kapcsolni a ritmust, így távozik a tej legkönnyebben: ez már a táplálkozási szopás utánzása. A fejés alatt többször is ki lehet váltani a tejleadó reflexet, ha a gépet visszakapcsoljuk 1-2 percre alacsony vákuumra és magas ritmusfokozatra, ettől a tejtermelés is nőhet.

Mit jelent a „egy év, vagy kiterjesztett 400 óra” garanciaidő?

A Calypso egyedülálló garanciális feltételekkel rendelkezik; a készülékre a vásárlástól számított 1 év garanciát adunk, DE megvásárlásával jogosult vagy a kiterjesztett, 400 órás garanciára is, ugyanis a Calypso gyári élettartama 400 óra. Ezzel egyedülálló a piacon: a legtöbb otthoni mellszívó készülék 150-250 óra élettartammal bír.
A 400 óra a használatban töltött órákra vonatkozik, ami azt jelenti, hogy ha a készülék nem volt használatban 400 óránál többet, akkor még az 1 év letelte után is jogosult leszel garanciára.
400 óra elteltével a készüléken kigyullad a garanciaidő végét jelző lámpa, így pontosan tudni fogod, ha letelt az idő. Ez a megoldás egyedi a mellszívók világában; csak a Calypso képes jelezni a garanciaidő leteltét.
Ráadásul a mellszívó ezután még legalább további 400 óráig működik, tehát a teljes élettartama minimum 800 óra. Így a Calypso akár két egymás után érkező testvért is könnyen ki tud szolgálni. Ez a kiterjesztett garancia maximum 3 évig érvényesíthető.

Mit jelent a „Vacuum Seal” teljesen zárt rendszer?

A Vacuum Seal technológia a mellszívó légmentesen zárt kialakítására vonatkozik. Az első mellszívók nyitott rendszerűek voltak, ami azt jelentette, hogy például a palack túltöltődése vagy eldőlése esetén a tej befolyhatott a motorba, tönkre téve azt. Ezért találták fel a zárt rendszerű mellszívókat, amelyben a motor nincs egy légtérben a szívókészlettel: a szilikoncsövet a motortól egy szilikonmembrán választotta el. Azonban ezeknél a zárt rendszerű készülékeknél a tej a motorba ugyan nem, de a szilikoncsőbe be tud jutni, azt pedig nagyon nehéz tisztítani, a baktériumok, gombák pedig megtelepedhetnek a csőben rekedt tejen, megfertőzhetik a tejet. A „Vacuum Seal” rendszer már ezeknek a zárt rendszereknek a továbbfejlesztett, legtisztább változata, amiben a szilikonmembrán a szívókészletben van elhelyezve, a motort és a vákuumcsövet is elzárva a tejtől.

Apad a tejem. A mellszívóval segíthetek ezen?

Igen. A tejtermelésről fontos tudni, hogy kereslet-kínálati alapon működik. Ez azt jelenti, hogy minél többször ürítik ki a mellet, annál több tej termelődik. És ellenkezőleg, egy-egy szoptatás vagy fejés kimaradása apasztja a tejet. Ezért fontos, hogy a szoptatás esedékes idejében akkor is kiüríthesd a melled, ha épp nem vagy együtt a babáddal, vagy ha kicsit lusta szopni.

Tejtermelés beindítására szeretném használni a készüléket. Hogyan kell csinálni?

A szülést követő pár napban a tejtermelés elindítása ösztönözhető mellszívóval is. Ezt mindig enyhe szívóerővel végezd mellenként 5-10 percig, 8-10 alkalommal 24 óra alatt.

Hogyan szaporíthatom a tejem a Calypsóval?

Minél többször ürítik ki a mellet, annál több tej termelődik, ezért, ha a szoptatásokat kiegészíted rendszeres fejéssel, a tejtermelés nőni fog. Ezenkívül a tej szaporítható még a fejés alatt a mell egyidejű masszázsával is. A legnagyobb mellszívógyártók a terméktesztelések során megállapították, hogy jóval több tejet lehet lefejni a fejés közbeni egyidejű masszázs segítségével, mint a masszázs nélküli fejéssel. Ezen kívül a tejet szaporítani lehet a tejleadó reflex többszöri kiváltásával egy szoptatás alatt. Erről részletesebben a Hogyan kell fejni a Calypsóval?-kérdés alatt tájékozódhatsz.

Mellgyulladáson, tejcsatorna elzáródáson segíteni fog a mellszívó?

A Calypso alkalmas a gyulladt mell kíméletes fejésére. Ám a fejés önmagában nem gyógyítja meg a mell gyulladását! A gyulladás, tejcsatorna-elzáródás gyógyulása masszázsokkal, borogatásokkal segíthető. Ilyen esetekben mindig kérj segítséget szoptatási tanácsadótól! A gyógyulás ideje alatt a fejés azt szolgálja, hogy ne apadjon el a tej, mire újra képes leszel szoptatni. Tehát a Calypso ilyen esetekben elsősorban kiegészítő terápiára javasolt. 

Szoptatás előtt annyira feszül a mellem, hogy a kisbabám alig tudja a szájába venni. Segíthet a Calypso?

Igen, ezen a problémán a fejés segíthet. A feszülő mellet egy kicsit fejd meg a szoptatás előtt, így felpuhul, és a kisbabád könnyebben a szájába tudja venni. Ezt a módszert előfejésnek hívják.

A kisbabám beteg és legyengült, egyáltalán nem tud szopni. A Calypso segíthet?

Igen, ilyen esetekben a teljes tejmennyiséget le kell fejni a szoptatások helyett, hogy a baba megkaphassa a tejet, és a tejtermelés fennmaradjon addig, amíg a baba nem lesz képes szopni. 

Száraz, repedezett, sebes a mellbimbóm. Tud segíteni a gyógyulásban a Calypso?

Igen, a mellgyulladáshoz hasonlóan a Calypso a kirepedezett mellbimbó kíméletes fejésére is alkalmas. Ám a fejés önmagában nem segít a szárazságon! A bőr gyógyulása pl. lanolinkenőccsel támogatható (pl. ARDO Gold Cream), illetve ilyen esetekben kérj segítséget szoptatási tanácsadótól! Tehát a Calypso elsősorban kiegészítő terápiára javasolt. 

Más tölcsérméretet szeretnék, mint ami a csomagban van, megoldható?

Igen. Az ARDO szívókészletéhez három méretben kapható tölcsér, és két méretben a tölcsérbe helyezhető szűkítőbetét. Így összesen ötféle méretből válogathatsz. A tölcséreket a Mellszívó kiegészítők menüpontban találod. A választást ábra és mérettáblázat segíti. 

Hogyan kell a készüléket tisztán tartani?

Magát a motoregységet nem kell tisztítani, elegendő a felületét nedves ruhával letörölni. Tisztítást a szívókészlet alkatrészei igényelnek, azon belül is a tejjel érintkező alkatrészek. A tejjel érintkező alkatrészek: tejespalack, tejespalack kupakja, szívótölcsér, esetlegesen a szűkítőbetét vagy Optiflow masszázsbetét, membráncsésze, ajakszelep. A szívókészlet tejjel nem érintkező alkatrészei a szilikoncső, a csatlakozókupak és a szilikoncső csatlakozódugója. A tejjel érintkező alkatrészeket minden használat után el kell mosogatni, naponta egyszer pedig fertőtleníteni. A mosogatást célszerű minél kisebb vegyszer- és illatanyag-tartalmú mosogatószerrel végezni (pl. a Csepke cumisüvegekhez ajánlott mosogatószere kifejezetten alkalmas a célra). A fertőtlenítés legismertebb módja a 10 perces forralás. Ezt úgy kell végezni, hogy az alkatrészeket még hideg vízbe dobod, és a vízzel együtt forralod fel. Az alkatrészeket bele is lehet rakni egy kis batyuba (pl. vászonpelenkából vagy törölközőből), hogy a forró edény fala ne olvassza meg őket. Ennél egyszerűbben is lehet fertőtleníteni mikrohullámú gőzfertőtlenítő tasak segítségével (pl. ARDO Easy Clean gőzfertőtlenítő tasak).