CALYPSO DOUBLE PLUS

Spórolj magadnak időt és stimuláld a tejleadást!

Felgyorsult életünk mellett nem mindig megoldható a szoptatás, ám a szoptatások kihagyása apasztja a tejet, a tápszer pedig nem ér fel az anyatej egészségmegőrző hatásaival, ezért kell a tejet lefejni akkor is, ha nem tudsz a babáddal lenni. Ám sokszor a fejés sokáig tart mellszívóval, ráadásul a tejleadó reflex is nehezebben indul be a fejéskor, mint szoptatáskor.

A megoldás a Calypso Double Plus kétfejes mellszívó négyféle tölcsérmérettel és masszázsbetétekkel!

A Calypso Double Plus kétfejes készülék segítségével egyszerre két mellen fejhetsz, hogy időt spórolj a fejéssel! A készletben három pár tölcsér található, hogy könnyebben megtaláld a mellbimbódhoz illő méretet, és egy pár OptiFlow masszázsbetétet is mellékelünk hozzá, hogy a fejés még kényelmesebb legyen, és így a tejleadó reflex könnyebben kiváltódjon.

Miért válaszd a Calypsot Double Plust? Azért, mert...

 • Tartós! A Calypso Double Plus hosszú életű készülék, mely akár két gyermeket is kiszolgál.
 • Variálható! A készülékhez négyféle méretű szívófej jár, hogy könnyebben megtaláld a mellbimbódhoz illő méretet.
 • Higiénikus! „Vacuum Seal” rendszere teljesen zárt, hogy a készüléket és a tejedet is a megvédje a szennyeződéstől.
 • Kompakt! Kis méretű és diszkrét, így könnyen magaddal viheted.
 • Időtakarékos! A két mellen egyszerre történő fejéssel időt spórolhatsz meg!
 • Ultra halk! Ezt a tulajdonságát leginkább az éjszakai fejéseknél fogod értékelni.
 • Hordozható! Elemmel is működtethető, hogy bárhol használhasd.
 • Optiflow masszázsbetétet mellékelünk hozzá a kényelmedért!
 • 8X8-fokozatú! A vákuum és ritmus is 8 fokozaton állítható, ami más, gyakran csak 3, 4, vagy 5-fokozatú mellszívókkal ellentétben sok szabályozási lehetőséget ad neked.
 • Egyedülálló, 800 órás élettartammal és 1 év vagy 400 óra garanciaidővel rendelkezik!
 • Teljes alkatrészellátást biztosítunk hozzá, ezért a készülék gyorsan szervizelhető.

Nézd meg, hogy működik!

Miért a Calypso Double Plust válaszd?

Igazodik hozzád!

A Calypso Double plushoz összesen négyféle tölcsérméret jár, melyből egyik a gyengéd Optiflow szilikon masszázsbetét.

Orvostechnikai eszköz

A Calypso Double Plus orvostechnikai eszköznek minősül, mely szigorú minőségbiztosítást és magán egészségpénztári elszámolhatóságotjelent. 

Széles skálájú

A Calypso motor nyolcfokozatú vákuum- és sebességskálájának köszönhetően összesen 64 különböző beállítást variálhatsz.

Higiénikus

Külvilágtól teljesen elzárt "Vacuum Seal" rendszere megvédi a tejet és a motor belsejét is a szennyeződéstől.                                                     

Teljes szervizellátás

A Calypso Doube Plus szívókészletének minden alkatrésze külön is kapható, hogy bármilyen probléma esetén cserélhesd.

Ultra halk

Csendessége miatt éjjel vagy a munkahelyeden is nyugodtan használhatod a Calypso Double Plust.

A csomag tartalma

 • 2 db szívókészlet 26 és 31mm-es tölcsérekkel,
 • 2 db 28 mm-es szűkítőbetéttel és 
 • 2 db 22 mm-es Optiflow masszázsbetéttel, 
 • dupla palacktartó, 
 • adapter, 
 • 2 db ajakszelep (pótalkatrész), 
 • Calypso motoregység,
 • tisztítókefe.

1 év garanciával!

A garancia az egy éven túl kiterjeszthető 400 óra működési időre. A készülék teljes élettartama 800 óra.

Térképes boltkereső

Kiegészítők

KombiKit

Jól jönne néha egy kézi mellszívó is? Az Amaryll Kombikittel egy mozdulattal kézi mellszívóvá alakíthatod a szívókészletet!

Gold Cream

100% lanolin kenőcs a száraz mellbimbó gyógyulásának segítésére és védelmére. Szoptatás előtt sem kell lemosni!

Day & Night Pads

Éjjelre és nappalra is használható, teljesen száraz érzetet keltő melltartóbetét a szivárgó tej elnyelésére!

Easy Clean

Többször használatos mikrohullámú gőzfertőtlenítő tasak mellszívók és cumisüvegek gyors, vegyszermentes fertőtlenítéséhez

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan kell fejni a Calypsóval?

A fejéshez ismerni kell a kisbabák táplálkozási szokásait. A baba először csak gyengén szívja meg a mellbimbót, sűrű, szakaszos szívásokkal: ezt hívják ingerlési szopásnak. Az ingerlési szopás arra szolgál, hogy kiváltsa a tejleadó reflexet, azt az izomösszehúzódást, aminek hatására a tej a mellbimbó felé áramlik. Ha a tej már folyik, a baba elkezdi hosszabb, de erősebb, mélyebb szívásokkal inni a tejet: ezt táplálkozási szopásnak nevezzük. Ezért a fejéssel érdemes először a baba ingerlési szopását utánozni, azaz alacsony vákuumon, magas ritmusfokozaton fejni addig, amíg a tej el nem kezd folyni. Ez általában 1-2 percig tart. Ha a tej már folyik, akkor kell felemelni a vákuumot a még legmagasabb fokozatra, ami kényelmes, és lassabb fokozatra kapcsolni a ritmust, így távozik a tej legkönnyebben: ez már a táplálkozási szopás utánzása. A fejés alatt többször is ki lehet váltani a tejleadó reflexet, ha a gépet visszakapcsoljuk 1-2 percre alacsony vákuumra és magas ritmusfokozatra, ettől a tejtermelés is nőhet.

Mit jelent a „egy év, vagy kiterjesztett 400 óra” garanciaidő?

A Calypso egyedülálló garanciális feltételekkel rendelkezik; a készülékre a vásárlástól számított 1 év garanciát adunk, DE megvásárlásával jogosult vagy a kiterjesztett, 400 órás garanciára is, ugyanis a Calypso gyári élettartama 400 óra. Ezzel egyedülálló a piacon: a legtöbb otthoni mellszívó készülék 150-250 óra élettartammal bír.
A 400 óra a használatban töltött órákra vonatkozik, ami azt jelenti, hogy ha a készülék nem volt használatban 400 óránál többet, akkor még az 1 év letelte után is jogosult leszel garanciára.
400 óra elteltével a készüléken kigyullad a garanciaidő végét jelző lámpa, így pontosan tudni fogod, ha letelt az idő. Ez a megoldás egyedi a mellszívók világában; csak a Calypso képes jelezni a garanciaidő leteltét.
Ráadásul a mellszívó ezután még legalább további 400 óráig működik, tehát a teljes élettartama minimum 800 óra. Így a Calypso akár két egymás után érkező testvért is könnyen ki tud szolgálni. Ez a kiterjesztett garancia maximum 3 évig érvényesíthető.

Mit jelent a „Vacuum Seal” teljesen zárt rendszer?

A Vacuum Seal technológia a mellszívó légmentesen zárt kialakítására vonatkozik. Az első mellszívók nyitott rendszerűek voltak, ami azt jelentette, hogy például a palack túltöltődése vagy eldőlése esetén a tej befolyhatott a motorba, tönkre téve azt. Ezért találták fel a zárt rendszerű mellszívókat, amelyben a motor nincs egy légtérben a szívókészlettel: a szilikoncsövet a motortól egy szilikonmembrán választotta el. Azonban ezeknél a zárt rendszerű készülékeknél a tej a motorba ugyan nem, de a szilikoncsőbe be tud jutni, azt pedig nagyon nehéz tisztítani, a baktériumok, gombák pedig megtelepedhetnek a csőben rekedt tejen, megfertőzhetik a tejet. A „Vacuum Seal” rendszer már ezeknek a zárt rendszereknek a továbbfejlesztett, legtisztább változata, amiben a szilikonmembrán a szívókészletben van elhelyezve, a motort és a vákuumcsövet is elzárva a tejtől.

Mi az a tejleadó reflex, és hogyan segíti azt az Optiflow masszázsbetét?

A tejleadó reflex az az izomösszehúzódás, aminek hatására a tej a mellbimbó felé áramlik, és kifolyik, esetenként ki is lövell a mellbimbóból. A tejleadó reflexet általában a baba váltja ki szopizásával, de fontos hozzá az ellazultság és a kényelemérzet is. Sokaknak a mellszívóval való fejés azért nehéz, mert idegennek találják a szívótölcsérek műanyagfelületét. Az OptiFlow masszázsbetéteket a 31 mm-es szívótölcsérbe helyezve a fejés jóval kényelmesebbé tehető, és lágy szilikon anyagának köszönhetően a fejés élménye jobban hasonlít a szoptatáshoz.

Apad a tejem. A mellszívóval segíthetek ezen?

Igen. A tejtermelésről fontos tudni, hogy kereslet-kínálati alapon működik. Ez azt jelenti, hogy minél többször ürítik ki a mellet, annál több tej termelődik. És ellenkezőleg, egy-egy szoptatás vagy fejés kimaradása apasztja a tejet. Ezért fontos, hogy a szoptatás esedékes idejében akkor is kiüríthesd a melled, ha épp nem vagy együtt a babáddal, vagy ha kicsit lusta szopni.

Tejtermelés beindítására szeretném használni a készüléket. Hogyan kell csinálni?

A szülést követő pár napban a tejtermelés elindítása ösztönözhető mellszívóval is. Ezt mindig enyhe szívóerővel végezd mellenként 5-10 percig, 8-10 alkalommal 24 óra alatt.

Hogyan szaporíthatom a tejem a Calypso Double Plusszal?

Minél többször ürítik ki a mellet, annál több tej termelődik, ezért, ha a szoptatásokat kiegészíted rendszeres fejéssel, a tejtermelés nőni fog. Ezenkívül a tej szaporítható még a fejés alatt a mell egyidejű masszázsával is. A legnagyobb mellszívógyártók a terméktesztelések során megállapították, hogy jóval több tejet lehet lefejni a fejés közbeni egyidejű masszázs segítségével, mint a masszázs nélküli fejéssel. Ezért érdemes a fejést két mellen kezdeni, majd a tejleadó reflex kiváltódása után – azaz, ha már folyik a tej - csak egy mellen folytatni úgy, hogy közben szabad kezeddel a melledet masszírozod: így ugyanis a végeredmény több tej lesz, mint ha mindkét melledet fejnéd masszázs nélkül. A két mellen egyszerre történő fejés inkább időspórolásra alkalmas, mint tejszaporításra. Ezen kívül a tejet szaporítani lehet a tejleadó reflex többszöri kiváltásával is egy fejés alatt. Erről részletesebben a Hogyan kell fejni a Calypso Double Plusszal?-kérdés alatt tájékozódhatsz.

Mellgyulladáson, tejcsatorna elzáródáson segíteni fog a mellszívó?

A Calypso alkalmas a gyulladt mell kíméletes fejésére. Ám a fejés önmagában nem gyógyítja meg a mell gyulladását! A gyulladás, tejcsatorna-elzáródás gyógyulása masszázsokkal, borogatásokkal segíthető. Ilyen esetekben mindig kérj segítséget szoptatási tanácsadótól! A gyógyulás ideje alatt a fejés azt szolgálja, hogy ne apadjon el a tej, mire újra képes leszel szoptatni. Tehát a Calypso ilyen esetekben elsősorban kiegészítő terápiára javasolt. 

Szoptatás előtt annyira feszül a mellem, hogy a kisbabám alig tudja a szájába venni. Segíthet a Calypso?

Igen, ezen a problémán a fejés segíthet. A feszülő mellet egy kicsit fejd meg a szoptatás előtt, így felpuhul, és a kisbabád könnyebben a szájába tudja venni. Ezt a módszert előfejésnek hívják.

A kisbabám beteg és legyengült, egyáltalán nem tud szopni. A Calypso segíthet?

Igen, ilyen esetekben a teljes tejmennyiséget le kell fejni a szoptatások helyett, hogy a baba megkaphassa a tejet, és a tejtermelés fennmaradjon addig, amíg a baba nem lesz képes szopni. 

Száraz, repedezett, sebes a mellbimbóm. Tud segíteni a gyógyulásban a Calypso?

Igen, a mellgyulladáshoz hasonlóan a Calypso a kirepedezett mellbimbó kíméletes fejésére is alkalmas. Ám a fejés önmagában nem segít a szárazságon! A bőr gyógyulása pl. lanolinkenőccsel támogatható (pl. ARDO Gold Cream), illetve ilyen esetekben kérj segítséget szoptatási tanácsadótól! Tehát a Calypso elsősorban kiegészítő terápiára javasolt. 

A készletben található négy tölcsérméretből egyik sem jó nekem. Kapható más méret is?

Igen, az ARDO szívókészletéhez három méretben kapható tölcsér, és két méretben a tölcsérbe helyezhető szűkítőbetét. Így összesen ötféle méretből válogathatsz. A készletben található méreteken kívül még 36 mm-es szívótölcsért választhatsz, illetve 22 mm-es szűkítőbetétet, ám ennek mérete megegyezik az OptiFlow masszázsbetétével. A tölcséreket a Mellszívó kiegészítők menüpontban találod. A választást ábra és mérettáblázat segíti. 

Hogyan kell a készüléket tisztán tartani?

Magát a motoregységet nem kell tisztítani, elegendő a felületét nedves ruhával letörölni. Tisztítást a szívókészlet alkatrészei igényelnek, azon belül is a tejjel érintkező alkatrészek. A tejjel érintkező alkatrészek: tejespalack, tejespalack kupakja, szívótölcsér, esetlegesen a szűkítőbetét vagy Optiflow masszázsbetét, membráncsésze, ajakszelep. A szívókészlet tejjel nem érintkező alkatrészei a szilikoncső, a csatlakozókupak és a szilikoncső csatlakozódugója. A tejjel érintkező alkatrészeket minden használat után el kell mosogatni, naponta egyszer pedig fertőtleníteni. A mosogatást célszerű minél kisebb vegyszer- és illatanyag-tartalmú mosogatószerrel végezni (pl. a Csepke cumisüvegekhez ajánlott mosogatószere kifejezetten alkalmas a célra). A fertőtlenítés legismertebb módja a 10 perces forralás. Ezt úgy kell végezni, hogy az alkatrészeket még hideg vízbe dobod, és a vízzel együtt forralod fel. Az alkatrészeket bele is lehet rakni egy kis batyuba (pl. vászonpelenkából vagy törölközőből), hogy a forró edény fala ne olvassza meg őket. Ennél egyszerűbben is lehet fertőtleníteni mikrohullámú gőzfertőtlenítő tasak segítségével (pl. ARDO Easy Clean gőzfertőtlenítő tasak).